Pyetje

Kam nje shqetesim per te cilin dua qe te marr nje pergjigje nga ndonje ekspert i lemis qe une kam shqetesimin:Kam nje lop mjelese e races Simental nuk eshte shume e madhe.Ka lindur per here te pare para 4 muajve,vicin nuk e ka bere shum te madh me peshe diku 30 kg.Kulloshtren ia kam dhene sipas disa keshillave te lexuara ne kete portal Ferma ime.Pas lindjes lopa ka patur qumsht ose eshte mjel afersisht 10 deri ne 12 litra per 24 ore.Nuk e kam hallin te sasia e qumshtit,por halli im eshte qe para nja dy jafesh kam fillue me e dorzuar qumshtin te nje pike grumbulluese ne fshatin Buzes komuna e Dragashi,ku personi i cili e pranon qumshtin i ka bere analizat e qumshtit ku rezultatet kan qene shume shqetesuese.Yndyra ka qene 3.44% kurse uji ka qene 9.41%.Une u betohem sepse dorzimin e qumshtit e kam sekundare.vetem e vetem mos ta hudhi ne kanalizim,sepse jam 4 persona ne familje dhe nuk eperdorim shume.Une e kisha lute ndonje eksperte te me pergjigjet sepse jame shume i brengosur dhe po me duket vetja si nje njeri jo serioz.Lopen e ushqej me sane te thate si dhe me pake sane te koses se dyte ose otav,me miser dhe krunde ,lopes misrin dhe krundet ia jap nga 4kg ne dite si dhe i shtoj krip dhe vitamina.Ju falimenderit dhe pres ndonje keshill se si munde ta rrit kualitetin e qumshtit te lopa.

Nga: Samidin DAUTI (Dragash)
Telefon: 044 344 003
E-mail: samidini_50@hotmail.com