Përgjigje për Dushin nga Dr.Behlul Behluli

Ne pyetjen e parashtruar nga Dushi lidhur me problemin e abortit nga tufa e dhive.


Pyetja:kerkoj ndim rreth ni femres te (dhive) po mis qesin kecat para kohe nse ka naj kush naj kshill ose ndim ju kisha falemderu shum?


Pergjigje: I nderuar, lidhur me pyetjen tuaj, me qene se pyetja eshte pak e nderlikaur kemi kerkuar ndihme nga Prof.Dr. Behlul Behluli, profesor ne Fakultetin e Veterinarise ne UP, dhe kemi marr kete pergigje:


Veshtire mund ti pergjigjesh vetem nga nje e dhene nga ferma. Gjithnje semundjet jane pasoje e shume faktoreve ne ferme. Pa nje egzaminim te hollesishem nuk mund te ipet nje pergjigje. Duhet ditur gjendjen e tufes, ncfar faze ndodhin abortet, statusin imunitar te tufes (nese jane vaksinuar kunder ndonje semundje), sa este % e abortit ne tufe, dhe te ushqyerit.


Propozoj ti behet nje vizite fermes. Vizita i behet falas.


Kjo pergjigje eshte derguar nga Prof.Dr. Behlul Behluli, profesor ne Fakultetin e Bujqesise dhe Veterinarise.


I nderuar fermer, ju mund ta kontaktoni Prof. Behlul Behlulin ne numrin: 044 206-269 ose ne Email adresen: behlul.behluli@uni-pr.edu. Nese deshironi qe profesori ta beje nje vizite ne fermen tuaj per ta egzaminuar gjendjen e tufes suaj. 

Nga: Behlul Behluli (Prishtine)
Telefon: 044 206-269
E-mail: behlul.behluli@uni-pr.edu