Pergjigje per Ilirian Abazi nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Ilirian Abazi lidhur me te ushqyerit e vicave.


Pyetja: Pershendetje deshta tju pys se a eshte mire qe bikat te ushqehen me miser te bluar komplet me boqë kalofshi mire?


Pergjigje: Të ushqyrit e bikav më miser më boqë. Jo sepse boqa permban fraksione te patreshme te celulozes dhe lignin te cilat sistemi gastoinstitnal nuk arrin ti perpunoj, prandaj ata te cilet merren më këtë veprimtari duhet ta largojn nga praktika te ushqyerit me miser se bashku me boqen sepse rezultatet te cilat ne i predendojmë pra rritja e mases trupore te viqav (bikav) dhe kualiteti i mishit nuk do te jenë në nivelin te cilin ne e deshirojmë.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari per bujqesi i komunes se Pejes z.Xhevdet Sejdiaj

Nga: Xhevdet Sejdiaj (Peje)
Telefon: tel
E-mail: xhevdetsejdiaj@hotmail.com