Pergjigje per Ramadan Abazi nga Keshilltari Komunal

Ne pyetjen e parashtruar nga Ramadan Abazi lidhur me punet ne vreshtari gjate dimrit.


Pyetja: a ka nevoj me kry naj operacion tani gjat dimrit ne vreshta?


Pergjigje: Rreth pyetjes se lexuesit te portalit ferma ime, Ramadan Abazit, se a duhet ndermar ndonje mase agro dhe pomoteknike ne vresht gjate periudhes se dimret, do ta keshilloja fermerin se: Vreshti apo hardhia e rrushit gjate kesaj periudhe eshte ne fazen e qetsise relative dhe se nuk rekomandohet te kryhet ndonje mas pomoteknike, per shkak te temperaturave te uleta qe mbretrojn gjate kesaj periudhe. Kur fillojn te rriten temperaturat ka fundi i muajit Shkurt dhe fillimi i muajit Mars, duhet te kryhet krasitja e hardhis se rrushit, gjethmon duke pasur kujdes te te eliminohen ato lastar te cilat jane te merdhiera gjate dimrit dhe te lihen vetem lastar te shendosh. Krasitja e hardhis se rrushit behet varesisht nga kultivari te cilin e posedon fermeri ne vresht dhe se ajo ndryshon sipas kultivareve.


Kjo pergjegje eshte derguar nga keshilltari publik per bujqesi i komunes se Rahovecit z.Nysret Shala

Nga: Nysret Shala (Rahovec)
Telefon: tel
E-mail: n.shala5@hotmail.com