Pergjigje per Liridon Makolli

Ne pyetjen e parashtruar nga studenti Liridon Makolli lidhur me mbajtjen e dhive gjate dimrit.


Pyetja: Më fal për penges veq deshta me pyt te raca e dhive alpine dhe sana në sitnën e dimrit kur koha është e ftoft a duhet te mbahen kto raca më shum mbyllur apo duhet të lëshuar në kullot sepse kam dëgjuar se kto raca e kan më të veshtir t'i përballojn temperaturat e larat në krahasim me racën e dhive të kuqe , edhe a është më e preferuar më e mir, te mbahet raca e dhive të kuqe apo alpine dhe sana , nese ka mundesi mem kthy pergjigjje , tung kaloni mir.


Pergjigje: I nderuar, lidhur me pyetjen tuaj me qene se jeni edhe student ne Fakultetin e Bujqesise, lidhur me pyetjen tuaj ju rekomandojme qe te kontaktoni me prof. dr. Hajrip Mehmetin. Profesori Mehmeti eshte nje nga ekpsertet me te mire te kesaj fushe dhe ai mund te ju njoftoje ne detaje lidhur me pyetjen tuaj. (mirepo, ne rast se nuk mund ta kontaktoni ne do te mundohemi gjithsesi te ju sigurojme pergjigje).


Po ashtu, bashkangjitur i gjeni disa materali lidhur me mbarshtimin e dhive gjate dimrit dhe nje material per racen e dhive Alpina.


http://www.fermaime.com/?id=7&l=2341


http://www.scribd.com/doc/214412430/Mbareshtimi-i-Bagetive-Te-Imta#scribd (bene copu linkun dhe pastaj hape tek nje faqe e re)

Nga: Ferma Ime (Prishtine)
Telefon: tel
E-mail: info@fermaime.com