Mjedisi

Cilat shtete janë 10 ndotësit më të mëdhenj në botë !

A keni menduar ndonjëherë se cilët janë mega- gjigantët të cilët e ndosin aq shumë ambientin, cilat shtete janë pë...

Lumenjtë e “vdekur”

Mbrojtja e lumenjve nuk ka qenë prioritet për qeverinë e Kosovës. Shumë lumenj ose pjesë të tyre nuk janë të pë...

E ardhmja e turizmit dhe mjedisi

Zgjerimi i turizmit jo vetëm që mund të rrezikojë mjedisin, por mund të shkaktojë edhe probleme të tjera. Le të ...

Riciklimi i mbeturinave organike për bujqësinë urbane

Është një fjalë e urtë “mbeturinat janë ushqim”. Riciklimi i mbeturinave organike për përdorim nga bujqësia ë...

Llumi jonë

Deponitë rajonale të mbeturinave në Kosovë u ndërtuan pa asnjë studim dhe pa konsultim me Ministrinë e Ambientit dhe ...

Shpyllëzimi dhe ndryshimet klimatike

Dioksidi i karbonit – në sasi të mëdha – besohet nga shkencëtarët të jetë kontribuesi kryesor i ndryshimeve ...

Të fundit

Mbështetësit

Partnerët