Semundjet e bimeve

Merimanga e kuqe (Panonychus ulmi)

Është e përhapur në të gjitha zonat e kultivimit të pemëve frutore të botës. Edhe në vendin tonë, pavarësisht nga...

Tripsi i serrave

Është i përhapur me tepër në zonat e ngrohta të vendit tone. Prek agrumet, pemët frutore dhe bimët e tjera bujqësore...

Brumbulli i gjelbër i hardhisë

Ndodhet i përhapur kudo në vendin tone dhe gjen kushte të përshtatshme në tokat e lehta ranore e lymore afër lumenjve...

Vemja e dushkut

Vemja e dushkut është dëmtues i përhapur thuajse në të gjitha vendet e botes. Njihet prej kohesh si dëmtues i pyjeve ...

Çimka e gjethes së dardhës

Është e përhapur në pemëtore të mbrojtura nga era, me diell dhe sidomos në pemëtore me kurore të ulet. Gjethet në ...

Breshkëza dyllore

Larvat dhe insektet e rritur dëmtojnë me anën e thithjes degët, filizat, gjethet, ndërsa tek pemët e reja edhe trungjet...

Të fundit

Mbështetësit

Partnerët