Sëmundjet zoonotike kërcënojnë bagëtitë

Sëmundjet zoonotike të transmetueshme janë sëmundje infektive të cilat transmetohet në mes të kafshëve dhe njerëzve dhe janë konsideruar si rreziqe vdekjeprurëse për shëndetin publik.

“Relief International është duke luftuar kundër sëmundjeve zoonotike dhe çrrënjosjen e saj”, tha Menaxheri i Qarkut Regjinoal për programin Ndërkombëtar, Abdul Manan dhe Dr Habibullah, në një tryezë të mbajtur në lidhje më këtë problem.

Ata thanë se sektori i blegtorisë është shtylla kurrizore e ekonomisë së një vendi dhe se njerëzit në formë direkte apo indirekte mbështeten tek produktet e bagëtive dhe një pjesë e konsiderueshme e popullsisë botërore si burim të të ardhurave e kanë blegtorinë.

Por, kohëve të fundit, ky burim i të ardhurave është zvogëluar për shkak të kërcënimit të blegtorisë nga këto sëmundje zoonotike, si tërbimi, tuberkulozi, antraksi, bruceloza, ethet tropikale, gripi i shpezëve, etj.. /FermaIme/ 

Të fundit

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët