Semundjet e kafshve

Hemoglobinuria tek lopët qumështore

Hemoglobinuria është sëmundje metabolike me karakter akut që prek lopët me prodhimtari të lartë qumështi. Ajo ...

Sëmundjet e bagëtive

Sëmundjet e bagëtive janë të shumta, por disa janë më të rëndësishme si dhe mund të transmetohen edhe tek njerëzit...

Tetanitë në kafshët ripërtypëse

Tetanitë vërehen më shpesh në kafshët me prodhimtari të lartë, por ato ndeshen edhe në kafshët me prodhimtari të ul...

Hidropsia e barkut tek kafshët

Me emrin latin njohet si Hydropsia abdominis s. ascites. Me hidropsi të barkut ose ascit kuptohet grumbullimi i transudatit ...

Gastroenteriti te gjedhet e rinj

Me gastroenterit kuptohet pezmatimi i njëkohshëm i stomakut dhe i zorrëve. Në gastroenterit preken përveç mukozës edhe...

Kolikat paralitike tek një thundrakët

Me ngecje të përmbajtjes në zorrë (obstipacion) duhet kuptuar mbetja e përmbajtjes së masave ushqimore në zorrë në ...

Të fundit

Mbështetësit

Partnerët