Semundjet e kafshve

Stomatiti në gjedhe

Stomatiti është pezmatim i cipës mukoze të gojës në të cilën përfshihen mukoza e buzëve, gjuhës (glossitis), ...

Pleuriti në kafshët shtëpiake

Pleuriti është pezmatim i cipave parietale dhe viscerale të pleurës. Ai shoqërohet me ndryshime morfologjike në pleurë...

Kolobacioza (dezinteria e bardhë) e viçit

Sëmundjet më të shpeshta infektive të viçave në ditët e para është kolibaciloza e shkaktuar nga patogjeni i llojit E...

Lëndimi i fetusit gjatë lindjes

Me rastin e ndihmës së ashpër dhe joprofesionale të lindja e vështirësuar te kafshët e mëdha dhe të vogla mund të ...

“Bursal” - sëmundja infektive e zogjve

Sëmundja infektive e quajtur “Bursal” (IBD) është sëmundje e cila është sëmundje virale shumë ngjitëse në ...

Edema e gjirit në lopë

Edema e gjirit është sëmundje metabolike. Ajo çfaqet me grumbullim fluidi në gji. Akumulimi i fluidit nis nga baza e ...

Të fundit

Mbështetësit

Partnerët