Nis pyllëzimi i pyjeve

Pyllëzimi i pyjeve, i cili ka nisur të enjten, është duke shkuar në mënyrë të rregullt.

Drejtori për Menaxhimin e Pyjeve në Agjencinë e Pyjeve të Kosovës (APK), Faruk Bojagjiu, ka thënë se pyllëzimi i pyjeve do të zgjasë 45 ditë.

Ai ka bërë me dije se do të përdorën 750 mijë fidanë të llojit halorë dhe gjethorë për pyllëzimin e 300 hektarëve në dhjetë komuna të Kosovës.

Bojaxhiu ka bërë me dije se për realizimin e këtij projekti janë të angazhuar 171 punëtorë, të cilët janë përzgjedhur nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) në bashkëpunim me Agjencinë e Pyjeve të Kosovës (APK). “Pyllëzimi ka filluar në gjashtë regjione të Kosovës, por fillimisht në regjionin e Gjakovës. Pyllëzimi ka filluar nga pika kufitare dhe është duke vazhduar deri te fshati Morinë”, është shprehur Bojaxhiu. 

Të fundit

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët