Ujvara e Mirushës

Ujvara e Mirushës është ndër pikat më të rendësishme turistike në vend. Gjendet në magjistralen Prishtinë-Gjakovë.

Vizita në Mirushë mund ti ngjajë një ekspedite të paharruar sidomos nëse ndaleni tek Guri i Zi dhe ecni 2 km përgjatë lumit Drini i Bardhë dhe pastaj ktheheni majtas në ndarjen e Lumit Mirushë.

Ujvara ndodhet rreth 3 km larrg nga kjo pikë. Pejsazhet janë të pasuruara me vegjetacion të larmishëm që në fund të gjeni vetën pranë ujit të kristaltë që kalon nëpër disa nivele për tu derdhur përfudnimisht në një liqe të qetë poshtë tij.

Temperaturat e ujit janë kryesisht te ftohta por noti në të është shumë i mirë në ditët e nxehta.

 

Të fundit

 • Gryka e Rugovës

  Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes ...

 • Luboten

  Luboteni është pika më e lartë në Malet e Sharrit, dhe me bukuri natyrore shumë të rrall...

 • Gjeravica

  Gjeravica është maja me e lartë e Bjeshkëve të Nemuna me një lartësi mbidetare prej 2.656 m, edhe pse kjo lartësi nuk ë...

 • Liqeni i Radoniqit

  Kur vendosni ta lini qendrën e Gjakovës dhe me eksploru vendet përreth, në rrugë për në Prishtinë, 14 km larg Gjakovës ...

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët