Burimi i lumit Bistrica të Prizrenit

Burimi i lumit Bistrica të Prizrenit gjendet në një gropë apo ulluk të gjërë , mbi të cilin është maja Gushbaba, ndërsa në të majtë të saj gjendet maja Bistra 2.

Uji në këtë burim natyralisht është shumë i ftohtë, aq sa nuk mund pihet gjysëm gote menjëherë...

Koordinata:
N 42º08.541’
E 20º57.767’
LMB: 2153m 

Të fundit

 • Gryka e Rugovës

  Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes ...

 • Luboten

  Luboteni është pika më e lartë në Malet e Sharrit, dhe me bukuri natyrore shumë të rrall...

 • Ujvara e Mirushës

  Ujvara e Mirushës është ndër pikat më të rendësishme turistike në vend. Gjendet në magjistralen Prishtinë-Gjakov...

 • Gjeravica

  Gjeravica është maja me e lartë e Bjeshkëve të Nemuna me një lartësi mbidetare prej 2.656 m, edhe pse kjo lartësi nuk ë...

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët