Gjeravica

Gjeravica është maja me e lartë e Bjeshkëve të Nemuna me një lartësi mbidetare prej 2.656 m, edhe pse kjo lartësi nuk është e konfirmuar përfundimisht, kohëve të funidt flitet se kjo maje mund të jetë disa metra ma e lartë.

Gjeravica në të njejtën kohë është edhe maja më e lartë në Kosovë.

Gjendet në pjesën perëndimore të Kosovës, në kufirin e saj me Shqipërinë.

Koordinatat gjeografike

N 42.53° dhe

E 20.13°.

LMD 2.656 m. /Fermaime/
 

Të fundit

 • Gryka e Rugovës

  Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes ...

 • Luboten

  Luboteni është pika më e lartë në Malet e Sharrit, dhe me bukuri natyrore shumë të rrall...

 • Ujvara e Mirushës

  Ujvara e Mirushës është ndër pikat më të rendësishme turistike në vend. Gjendet në magjistralen Prishtinë-Gjakov...

 • Liqeni i Radoniqit

  Kur vendosni ta lini qendrën e Gjakovës dhe me eksploru vendet përreth, në rrugë për në Prishtinë, 14 km larg Gjakovës ...

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët