Kuzhinat e lokaleve nuk i plotësojnë kushtet për të ofruar ushqim

Shumë nga objektet hoteliere, restorantet e kafenetë e Kosovës nuk shihen si vende të përshtatshme për të ofruar ushqim, për shkak të mosplotësimit të kushteve elementare.

Problemet me nyjat sanitare, higjienën, pajisjet, mykun, dezinfektimin etj., janë disa prej vërejtjeve më të shpeshta që ua jep inspektorati përkatës shumë bizneseve, që ofrojnë një shërbim të tillë.

Ndërkaq shoqatat që përfaqësojnë ato, konsiderojnë se përjashtim në këtë mes bëjnë vetëm hotelet e mëdha. Kurse të tjerat, vlerësojnë se funksionojnë duke mos respektuar shumicën e kritereve teknike dhe me një staf të pakualifikuar.

Lamir Thaçi, zëdhënës i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), pati bërë të ditur se Inspektorati Sanitar, në kuadër të kësaj agjencie, në bazë të planit vjetor të punës në mënyrë permanente inspekton bizneset hoteliere, restorantet dhe kafenetë. 

Të fundit

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët