Veza ndikon në shtimin e muskujve

Nëse nuk keni një trup muskulor, madje as nuk jeni adhurues shtesave të ndryshme, ekspertët sugjerojnë të konsumoni vezë për të shtuar muskuj, kjo sepse vezët përmbajnë sasi të mjaftueshme proteinash.

Ju duhet të konsumoni 1.5 herë më tepër proteina se pesha juaj trupore, por në gramë. Për shembull, nëse pesha juaj është 70 kilogramë duhet të hani 151 deri në 226 gramë proteina çdo ditë, nëse dëshironi të fitoni muskuj në mënyrë të vazhdueshme.

Proteinat, ku bën pjesë edhe veza, janë të përsosura për ndërtimin e muskujve. Proteina në vezë ka vlerat më të larta biologjike. Mirëpo, duhet të hani të verdhën e vezës. Jo vetëm përmban proteina, por edhe vitaminën B12, që është e rëndësishme për kontraktimin e muskujve dhe shpërbërjen e dhjamit. Dhe nëse hani dy-tre vezë në ditë, kjo nuk do të rrisë aspak rrezikun për sëmundje zemre!
 

Të fundit

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët