Vezët reduktojnë oreksin

Rezultatet e një studimi të ri kanë zbuluar që ushqimi i kafjallit ka rëndësi të madhe për ndjenjën e urisë dhe harxhimin e kalorive gjatë ditës.

Ekipi i shkencëtarëve që e ka bërë studimin e publikuar në revistën shkencore 'Nutrition Research', ka zbuluar që meshkujt që konsumojnë vezë në mëngjes harxhojnë më pak kalori kur për drekë u ofrohet ushqim në sasi të pakufizuar, për dallim nga meshkujt që për kafjall hanë një shumtë me vlerë të njëjtë energjike në formë të brumit të pasur me karbohidrate.

Në krye të ekipit ka qenë Maria Luz Fernance, e cila ka sqaruar se studimi është bërë nga analizimi i dallimeve mes dy kafjalleve mesatare në SHBA dhe ka shtuar se është konfirmuar që kafjalli i pasur me proteina gjithsesi ndihmon për kontrollimin e ndjenjës së urisë.
 

Të fundit

Ju rekomandojmë

Mundësi për punë praktike me pagesë për të diplomuarit në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë – FBV

Në kuadër të “Professional Placement Program”, zyrtarisht është hapur thirrja për aplikim e grupit të dytë për ...

Prezantohet ngarkuesi i JCB, “Farm Master 435S”

Kompania “JCB Agriculture” sapo ka lansuar vesionin e ri të ngarkuesit të saj me rrita me performansë të lartë për të ...

Mbështetësit

Partnerët